De 10e MMvG motor tourtOGGt 2007.


We zijn net onderweg vanaf ons startpunt Sint-Pietersberg en staan bij de eerste tankstop. Een andere Nederlander op z'n BMW stopt bij me en vraagt: "waar gaan jullie allemaal heen?"
Tja, ik weet het niet precies en zeg hem: "euhhhh... Eifel en Ardennen" hij kijkt verbaasd en zegt: "waar slapen jullie dan?" Ik voel me stom. "mmmja.... weet ik eigenlijk ook niet". Hij groet en rijdt met meewarig schuddende helm weg.

Wat hij niet weet, is dat de jaarlijkse MMvG de meest luxe en verzorgde motorrit is, die je maar voor kan stellen. Belangrijker nog: genieten inclusief en sfeer gegarandeerd. Een dergelijke reis vindt je zelfs bij VrijUit niet in het reisaanbod. Is ook eigenlijk niets voor mij om wezenloos achter een voorrijder aan te sturen, maar dit is al de 5e keer dat ik volgzaam kies om als 'n mak lammetje in een groep geleid geworden langs onbekende wegen.
Het recept is onderhand bekend: neem een 30-tal motorrijders met een handicap, die via het MMvG project van Rob Janssen in Assen (opnieuw) hun motorrijbewijs hebben behaald.
Geef Maarten Ogg en zijn enthousiaste club de leiding en die sturen de motormeute in 4 groepen een weekeind lang door een prachtige bochtenrijke omgeving. Via ongelofelijk fraaie paden, die voor de niet-ervaren toerder verborgen blijven. En je krijgt een heerlijk pittige 2-wiel mixed grill.

Pietersberg
vertrek van de Pietersberg
Gesprek
de eerste overnachting bij "Machtemes Mühle" in Rodershausen

Vrijdagmorgen 11 mei dalen we in Maastricht de Sint-Pietersberg af door de Voerstreek eerst Belgi?, daarna Duitsland in.
De bochten worden al rap krapper, de hellingen steiler. Ok?, we rijden door wat neerslag, maar regenpakken houden het leer droog. De voorspelde, echte zware hoosbuien blijven uit, wel verstoren harde windstoten vaak het evenwicht.
De bossen hebben duizend kleuren lentegroen en zowel de wijdse uitzichten als de donkere naaldhellingen maken het rijden door de Eifel tot ultiem genot.
Na relaxte tussenstops met rijkelijke lunches bereiken we het liefelijke, aan een bergstroom gelegen hotel "Machtemes Mühle" in Rodershausen.

Dit jaar is de toertocht bijzonder vanwege drie speciale gebeurtenissen. Ten eerste: het is de 10de keer dat Maarten's "Ogg Posse" de groep gehandicapte bikers door dit motorparadijs stuurt.
Bij het diner en de aansluitende apr?s-tour wordt deze decennium rit rijkelijk met drank overgoten gevierd.

Nico en Joost
uitzicht over de Moezel
Gesprek
Rob in feesttenue, je zou niet zeggen dat hij al...

De volgende ochtend rijden we langs een door lenteregen besprenkeld, heerlijk kronkelend asfaltlint naar de Moezelstreek.
Berg-op, berg af rijden we langs de ontelbare wijnranken op de glooiende rivier flanken. Zeker weten... het brullen van de motoren zal de rijpende druiven inspireren tot nog betere gisting, dus: hou wijnjaar Moezel 2007 in de gaten!

Over rijpe wijn gesproken, de tweede belangrijke gebeurtenis: zondag bereikt Rob Janssen de leeftijd der rijpen van 60 jaar.
Rob is de spil van het MMvG project. Hij verzorgt de begeleiding van gehandicapten naar hun A-papiertje; en hij sleutelt net zolang aan de motorfiets, totdat deze perfect aangepast is aan welke beperking dan ook.
Na de tweede tourdag wordt tijdens het avondeten een kleine surprise party gehouden om Rob ervan te overtuigen dat we ook als oude man van hem blijven houden. Tot diep in de nacht en ver over de tolerantiegrens van het restaurant personeel wordt het feest gevierd.


HD en 1b1 de 1b1 met zijn nieuwe fiets... onder de modder
De zondag belooft wat meer zon, maar al snel worden na dreigende druppels de plastic overalls weer aangetrokken. De stemming lijdt er allerminst onder, evenmin door de onverwachte wegopbrekingen die de route noodgedwongen verleggen. Het stuurgenot houdt niet op!

Dat brengt me tot belangrijke gebeurtenis nummer drie: na mijn beenamputatie koos ik 4 jaar terug voor een H-D Sportster omdat ik niet wist hoe ik met een kunstpoot een zwaardere motor zou kunnen handelen.
Maar diep in de buik bleef toch de droom: een Harley Big-Twin te berijden. Bij Motor Saloon stond een manlijke mat-zwarte Dyna Street Bob en ik nam de beslissing om afscheid te nemen van mijn trouwe blauwe XL1200 om uiteindelijk het Big Twin avontuur aan te gaan.
Voor mij was de tourtocht de ultieme test voor mens en machine. En een geweldig positief uitgewerkte gebeurtenis. Na enig wennen aan het zwaardere gewicht (vooral stilstaand manoeuvreren) rolde ik als vanouds, heerlijk relaxt door de bochten. De power van het Twin Cam blok en het gedonder uit de pijpen: heerlijk genieten... goede keuze... ben blij met mijn H-D Street Bob!We wenden het stuur weer terug, richting vlak vaderland en 's middags komen we bij het eindpunt Biker-Treff "Ahrwind"
Napratend bedenken we ons dat het slechts een paar uur geleden leek, dat we op de Sint-Pietersberg de startknop indrukten... en nu zit de 10e tour er alweer op: "time flies, when you're havin' fun" Je weet het van te voren, maar elke keer gebeurt het je weer.

Nog een laatste Strammer Max en het gezelschap waaiert uit richting huis.
Zucht... vloog de tijd maar net zo snel voorbij tijdens het wachten op de 11e versie van de MMvG OGG-tocht!
Co1B1 Rob's feestmotor op de voorgrond


Klik op de volgende link om 183 foto's van het 10e MMvG motorevenement te bewonderen: Weblog met foto's


Groep 3
voorrijder van groep 3 Johnny (gehurkt zittend) met zijn achtervolgers